OCMW werkt samen met B-post voor bevraging van 80-plussers

Het OCMW van Nijlen wil de senioren in de gemeente zo goed mogelijk informeren over de dienstverlening. Bovendien wil het OCMW ook een beter zicht krijgen op de noden en eventuele problemen van de senioren. Om dit te verwezenlijken, koos de OCMW-raad ervoor om een samenwerking met B-post aan te gaan onder de vorm van het project B-close.

In het B-close project worden postbodes ingeschakeld om een vragenlijst te bezorgen aan alle 80- plussers die nog thuis wonen. De sociale dienst van het OCMW stelde in samenspraak met de seniorenraad een vragenlijst op waarmee voornamelijk gepeild wordt naar de kennis van en de nood aan dienstverlening. In eerste instantie kiest het OCMW ervoor om de oudere senioren te bevragen die niet in een woonzorgcentrum wonen of geen gezinshulp krijgen van OCMW. Deze 80-plussers die in de gemeente wonen, krijgen bezoek van de postbode. Hij vult samen met de senioren een vragenlijst in.

Actief op zoek naar wie hulp zoekt

Het OCMW gaat met dit project actief op zoek naar ouderen die informatie of hulp nodig hebben onder welke vorm dan ook. De bedoeling is dat zoveel mogelijk mensen uit de beoogde doelgroep deelnemen. Op deze manier weet het OCMW dat iedereen de zorg krijgt die nodig is. Deelname is uiteraard vrijblijvend. Van zodra het OCMW de vragenlijst verwerkt heeft, bezorgt de seniorenconsulente Margriet Van Nunen de senior alle nodige en gevraagde informatie van het Nijlense dienstverleningsaanbod. Indien gewenst, komt zij deze informatie ook persoonlijk bespreken tijdens een huisbezoek. Alle informatie wordt uiteraard volledig vertrouwelijk behandeld.

Alle 80-plussers ontvangen een brief waarin het bezoek van de postbode wordt aangekondigd. De bezoeken gaan door vanaf half oktober 2015 tot eind mei 2016.